Anskaffelsespodden ep. 2: Bærekraftige anskaffelser – effektive miljøkrav og kriterier for å redusere klimagassutslippene

Dato: Torsdag 14. oktober 2021

Anskaffelsespodden er for deg som jobber med offentlige anskaffelser, eller har interesse for aktuelle og spennende temaer innen anskaffelsesretten. Vi inviterer eksperter i studio som belyser anskaffelsesrettslige problemstillinger og bidrar med effektive løsningsforslag. Du får nyttig og faglig relevant påfyll, på en kort og konsis måte.

I denne episoden av Anskaffelsespodden forklarer advokatfullmektig Nanna W. Christensen og advokat Arne Oftedal hvordan oppdragsgivere kan gjennomføre bærekraftige anskaffelser iht. anskaffelsesregelverket som et nyttig virkemiddel for å redusere skadelig miljøbelastning.

Hvilke rettslige forpliktelser fremgår i anskaffelsesregelverket? Bør oppdragsgiver benytte miljøvennlige løsninger i alle anskaffelser? Hvordan kan oppdragsgiver benytte sitt juridiske handlingsrom til å foreta bærekraftige anskaffelser på en effektiv måte? Hvordan kan oppdragsgiver innrette sin anskaffelsespraksis for å bidra til å redusere klimagassutslippene?

Svarene får du i denne episoden av Anskaffelsespodden.


Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no