Nye kriterier for bærekraftig finans

Dato: Fredag 28. mai 2021
Tid: 09:00 - 09:25
Sted: Online/Hvor som helst

SVW inviterer til et kort frokostwebinar om nye kriterier for bærekraftig finans. Sett av 25 effektive minutter den 28. mai kl. 09.00 og få en rask innføring i de nye bærekraftkriteriene og betydningen for kapitaltilgangen i norsk næringsvirksomhet.

Den 21. april la EU-kommisjonen frem de to første settene med tekniske screening-kriterier som skal fastslå om en virksomhets aktiviteter anses som bærekraftige etter den nye taksonomien.

For å gjøre det enklere å investere i grønne løsninger skal taksonomien sammen med de nye screening-kriteriene bidra til å avklare om en økonomisk aktivitet oppfyller EUs bærekraftmål. De nye kravene og screening-kriteriene vil også få virkning i Norge og ventes å få stor betydning for økonomiske rammevilkår for sentrale deler av norsk næring i tiden fremover.

SVWs leder for ESG og Corporate Compliance, Malin Tønseth, gir en innføring i de nye bærekraftkriteriene og vil sammen med partner Halvor Klingenberg, som har bred erfaring innen bank og finansiering, se nærmere på hvordan kriteriene for grønn finans fremover vil påvirke kapitaltilgangen i norsk næringsvirksomhet.

Se også

Abonner på nyhetsbrev

Ønsker du å motta siste nytt og invitasjoner til seminarer om relevante tema? Meld deg på vår mailingliste!