Stipendiat/skriveplass

Henning Wahlberg er advokatfullmektig ved Simonsen Vogt Wiigs kontor i Oslo. I 2021, mens han skrev sin master ved UiO, hadde han skriveplass hos oss.

“Det jeg husker best fra mitt skriveplassopphold er nok hvor raskt jeg følte meg en del av miljøet her. Kollegaene her er veldig flinke til å inkludere de nye, og det skjer masse gøy i og utenfor jobb, så det gikk veldig fint å bli kjent med firmaet”, sier han. “Skriveplass innebærer i praksis at man får tilgang til kontorplass og advokatfirmaets fasiliteter mens man skriver masteroppgaven, i tillegg til oppfølging og faglig veiledning. Flere firmaer, blant dem Simonsen Vogt Wiig, tilbyr også stipend, noe som gjør at man kan prioritere å jobbe mindre ved siden av studiene og få mer tid til å skrive masteren.”

På spørsmål om hva som er fordelen med å ha skriveplass hos et advokatfirma, sier Henning at han vil trekke frem muligheten til å diskutere faglige og praktiske problemstillinger med kollegaer underveis i arbeidet. ” Det å ha egen kontorplass gjør det også enklere å ha rutiner på skrivingen. En annen fordel er at jo man blir kjent med mange nye folk, og hvis man er på jakt etter jobb som advokatfullmektig får man god innsikt i hverdagen som fullmektig og miljøet i firmaet man skriver hos”, sier han.

Under oppholdet fikk Henning tidlig inntrykk av at Simonsen Vogt Wiig er et firma med dyktige fagfolk og et godt arbeidsmiljø, noe som var viktig for ham da han skulle ut i arbeidslivet. Han er også særlig interessert i teknologi og media, og da SVW er internasjonalt anerkjent og har mange spennende klienter innen disse områdene, var valget veldig enkelt.

“Min arbeidsdag som fullmektig i SVW er veldig variert. Jeg får jobbe med fagene jeg interesserer meg for, og med spennende bransjer og klienter. Dessuten får jeg jobbe med fag på flere ulike måter. Jeg jobber jo primært med teknologi og media, men samtidig får jeg jobbe med dette i alt fra rettsaker, til transaksjoner, generell rådgivning, utarbeidelse av kontrakter og beskyttelse av rettigheter. I tillegg jobber jeg med flinke folk i et veldig hyggelig miljø”, avslutter Henning.