Advokat

Helenes bekjentskap med Simonsen Vogt Wiig startet i 2012, da hun var student på UiO og fikk deltidsjobb som kveldssekretær. Siden var hun trainee i firmaet, og hadde skriveplass høsten 2014 mens hun skrev master i selskapsrett.

Etter endt studie jobbet hun et par år som fullmektig i EY, før hun kom tilbake til SVW i 2017. På spørsmål om hvorfor hun valgte SVW som arbeidsplass svarer Helene at det var viktig for henne å jobbe i et firma som tenker utenfor boksen og der det er rom for å være fremoverlent og nytenkende.

– Hos oss i Simonsen Vogt Wiig får man være med på å utvikle og påvirke firmaets måte å arbeide på. I tillegg synes jeg det er veldig gøy at det gis mange muligheter til å dyrke interessen for teknologi, sier hun. – Det beste med å jobbe i Simonsen Vogt Wiig er utfordringene, og ikke minst menneskene! Læringskurven er bratt og jeg er ofte utenfor komfortsonen, det liker jeg. I tillegg har vi et fantastisk samhold. Skal vi klare å levere på et høyt nivå, må vi også ha det bra på jobb!

Helenes hverdag er svært variert, og det trives hun godt med: – Det er alltid nye prosjekter på gang, og ingen dager er like. Den ene dagen kan jeg sitte i forhandlingsmøter, mens den neste sitter jeg på kontoret og skriver avtaleutkast.

Når det gjelder fremtiden for advokatbransjen mener Helene at det er viktig at man allerede nå har grunnleggende tro på å ta i bruk ny teknologi, for å kunne øke kvaliteten på arbeidet og jobbe raskere. – Det er viktig at legal tech ikke skal være et prosjekt for IT-avdelingen, men noe vi advokater må være med å utvikle. Dersom de teknologiske løsningene skal være mer enn et ikon på skrivebordet, må de brukes som verktøy. Vi kan ikke sitte på sidelinjen og vente på ferdige løsninger – vi må være med å tilpasse løsningene slik at de passer vårt firma, vår arbeidshverdag, og ikke minst våre klienter! avslutter Helene.