• Oppdaterte retningslinjer fra handelskammeret (ICC) for varsling
• Håndtering av dataangrep/Phishing og de ansattes personvern
• Nyheter fra rettpraksis

Det internasjonale handelskammeret (ICC) har gitt ut oppdaterte tilrådninger for varsling – “ICC 2022 guidelines on Whistleblowing. Retningslinjene gir praktisk veiledning og kan brukes av bedrifter i alle størrelser og sektorer, både privat og offentlig. Vi gjennomgår de viktigste punktene i de nye retningslinjene.

Dataangrep vil kunne ramme de fleste virksomheter, og virksomhetene skal iht. personvernforordningen iverksette egnede organisatoriske og tekniske tiltak for å motvirke og håndtere risiko for dette. Nettfiske eller “phishing” er blant de vanligste svindelmetodene og retter seg i hovedsak mot de ansatte. Hvordan kan virksomheten gå fram for å sikre at kriminelle ikke utnytter de ansatte for å nå målene sine? Hva kan virksomheten gjøre og hvilke skranker gjelder for beskyttelse av personopplysninger og taushetsbelagt informasjon?

 

Om frokostseminarene:
Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS’ arbeidsrettsgruppe i Bergen arbeider med problemstillinger innenfor vanlig arbeidsrett og arbeidsrett for statsansatte, men er også sterkt engasjert omkring skipsarbeidsloven. Seminarene er gratis og henvender seg til ledere, mellomledere, internjurister, deg med personalansvar, HR-ledere og alle andre som ønsker faglig påfyll knyttet til arbeidslivets utfordringer og spilleregler.

Vi serverer kaffe og noe å bite i fra kl. 08:00, med faglig gjennomgang fra kl. 08:30 – 10:00. Flere av firmaets arbeidsrettsadvokater vil være tilgjengelige for en uformell prat både før og etter seminarene.

Påmelding