Hedda Baumann Heier har bred kompetanse innen spesialiserte fagfelt.

Hedda innehar bred kompetanse innen immaterialrett, markedsføringsrett og kontraktsrett med spesielt fokus på medier og teknologi. Hennes ekspertise omfatter alle former for immaterielle rettigheter. Hun rådgir både norske og utenlandske klienter, og bistår med blant annet rådgivning, avtaleutforming, forhandlinger og prosedyre innen teknologi- og medieområdet.

Simonsen Vogt Wiig har omfattende erfaring med å bistå norske og internasjonale klienter med å sikre, forvalte og håndheve sine rettigheter, og bistår blant annet bransjeorganisasjoner for film, musikk og sport i deres arbeid med å stanse opphavsrettskrenkelser på internett.

Hedda har deltatt aktivt i dette arbeidet og var bl.a. en del av teamet som vant frem i de første banebrytende sakene om blokkering av nettsteder der det foregår opphavsrettskrenkelser i stort omfang. Hun har også arbeidet tett med andre rettighetshavere, innholdsdistributører og teknologiselskaper, og har bl.a. hatt praksisopphold hos to norske kringkastere.

IPR/TMT-avdelingen hos Simonsen Vogt Wiig, som Hedda er en del av, er topprangert både av Chambers and Partners og Legal 500. I tillegg har IP Stars rangert avdelingen som Highly Recommended og Hedda som Rising Star i 2019.

Hedda Baumann Heier is dedicated and impressively thorough in her approach; not afraid to give an honest opinion of the merits of a case.

- Legal 500
CV

Erfaring

2019 - (d.d.) Advokat, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS
2015 - 2019 Advokatfullmektig, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS
2012 - 2014 Praktikantopphold hos ulike forretningsjuridiske advokatkontorer samt hos kringkasterne TV 2 AS og Discovery Networks Norway AS

Utdanning

2014 Master i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo. Masteroppgave: Vederlagsmodeller under åndsverkloven §§ 45b og 35
2014 Utvekslingsopphold ved Université Libre de Bruxelles, Belgia

Verv

2016 - 2019 Fullmektigrepresentant, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS

Publikasjoner

Artikkel: Forslag til ny åndsverklov på høring Heier, H.B og Ljostad, R., Lov&Data, 2016